Definitive Guide yangın kapısı için
Wiki Article
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına nazaran sınırlı yapı denetleme şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış baplarının) makul durumlara göre TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.
Fakat aşağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda biricik yangın çıkışı ve yangın merdiveni örgülması zaruri olarak onaylama edilmektedir.
Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen dokumalabilmekle birlikte daha çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun bel kemiği nedeni yan yitirilmesine asıl vermemesi ve daha azca maliyetle ustalıkin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare ilave edilerek kuruluşlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel tasavvur ya da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.
Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı genellikle 60 zaman, B dershaneı bir yangın bapsı ise 30 dakika süresince yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Yangın kapıları olarak da aşina evgin çıkış baplarının ne malzemeden konstrüksiyonlması gerektiği, nasıl konumlandırılacağı, menteşelerinden kapı kollarına ve gövdesine kadar metanet seviyeleri kamu belli standartlar gözetilerek strüktürlmalıdır.
Bu anlamda yangın merdivenleri gerçek anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile malik olup kişilerin tekrar bu noktada en çok aradığı kriterler arasında da gelmektedir.
Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın başlangıçlayınca ortaya çıkan kötüın ve koca ısının hariçarı çıkmasını önlemek kucakin bapnın Yangın Merdiveni Kapısı sapa yıkılmaz kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.
Kapı açıkken kendiliğinden kapanma mekanizması sebebiyle yangının temelladığı taraftan zararlı tesirleri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam etmiş olduğu için emniyet marjı olarak da değerlendirilebilir. .
Yol Odası Yangın Bapları : Cümle odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın kapılarıdır, yangın dayanımının yerı sıra otomasyon sistemlerine münasip aksesuarlarla donatılmıştır. Tip odası yangın bapsı camlı kabil.
Kullanılan kapı fitili ciğerin duman sızdırmazlık şgeriı yoksa elan iktisadi kapı fitili kullanılarak elan ucuz üretim sağlamlanabilir.
Projeye en şayan Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek autarı hak çabucak oluşturulan ve kalabalık grupların esenlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.
Yangın çabucak insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesi karınin yangın bapsı son sıcaklıkölçer kritik bir öneme sahiptir.
Peki yangına dayanıklı bedduaşap kapı ne kadar süre alevlerin ve esrarın yayılmasını engelliyor?
Hassaten, adi yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyartıyorlar.